Tips från mamma

Det är sommar, eller ja i alla fall i kalendern. Sommar innebär att nätet överfylls av glada bilder på olika utomhusaktiviteter. För mig har sommaren de senaste åren inneburit spruckna händer och irriterad hud på armar, ben och andra ställen jag inte tänker beskriva närmare – men det har inte varit jättetrevligt alla gånger. Knappt någon.

Mamma vet bäst
Jag vet inte riktigt varför det aldrig kommit på tal när jag pratat med min mor, men i förra veckan hade vi ett av våra vanlig långa telefonsamtal och vi kom helt plötsligt in på hudproblemen. Det visade sig att hon har haft samma problem under större delen av sitt vuxna liv. Vid närmare eftertanke är detta inte jättekonstigt, vi delar ju minst 50% av vårt genetiska arv. Mina hudproblem är alltså mammas hudproblem som också med största sannolikhet var mormors hudproblem.

Mamma har svaret
– Men det var ju förut, sa mamma. Nu har jag inte några som helst hudproblem längre. Svaret är ekologisk hudvård och det gick sekundsnabbt att beställa hem ett paket med de varor som min mor rekommenderade från finamig.se. De kom redan dagen efter och jag gick igång direkt. Jag skulle nog ha läst lite mer på förpackningarna innan jag började smörja in mig, handkrämen var det så att säga drag i vilket resulterade i att när jag bytte hand så smet flaskan iväg rätt över rummet och det var klurigt att få upp den från golvet igen. Men oj vilka resultat. Både händer, armar och andra ställen mår betydligt mycket bättre nu än för en vecka sedan. Det ska bli mycket spännande att se vilka resultat det här kommer få över tid. Jag var skeptiskt till att börja med och jag brukar inte vara särskilt snabb på att ändra mig men som sagt, det har gått en vecka och jag är helt såld.