Den definitiva guiden till Air Jordan 1 Low – vad du behöver veta, vad som kommer och mer!

Det finns ingen annan sneaker som inte behöver någon introduktion än Air Jordan 1. Det är trots allt förmodligen den mest ikoniska upplagan av Michael Jordans silhuett. Skon kom in som den första modellen under sitt namnskydd och har skrivit historia genom att bli en av de mest sålda sneakersen någonsin. Sedan dess har det funnits över 30 utgåvor av AJ1 och vi är här för att hålla dig uppdaterad om varje nytt släpp av denna klassiska sko. I den här artikeln kommer vi att ge dig en översikt över allt du behöver veta om Air Jordan 1 Low och dess derivat, inklusive produktionsdatum, detaljhandelspriser, färgställningar och mycket mer!

 

Vad är Air Jordan 1 Low?

Air Jordan 1 Low är en variant av originalet AJ1 som har en lägre fotled. Skillnaden mellan de två ligger i höjden på ankelkragen som går runt baksidan av fotleden – AJ1 Low har en lägre krage runt fotleden, därav “Low” i namnet. AJ1 Low debuterade först år 2000, där den kom ut tillsammans med den ursprungliga AJ1. Detta betyder inte att Low bara var en bearbetning av OG – skon hade en annan konstruktion med en annan läst och andra material som användes. AJ1 Low skiljer sig från resten av AJ1-familjen eftersom den har en lägre ankel och mellansula som ger den en mer avslappnad estetik än resten av AJ1:orna. Skon är också en av de mest sällsynta och eftertraktade färgvarianterna av AJ1.

 

Historien om Air Jordan 1 Low

Som nämnts ovan debuterade Air Jordan 1 Low först år 2000 som en del av Air Jordan 1 “Premio”-paketet tillsammans med OG AJ1 och AJ1 Retro. Den släpptes som en specialutgåva som endast skulle göras tillgänglig i begränsad mängd. AJ1 Low har släppts vid en handfull speciella tillfällen sedan den först dök upp. Det råder ingen tvekan om att AJ1 Low är en av de mest sällsynta Air Jordan-skorna när det gäller tillgänglighet och åtkomlighet. Medan resten av AJ1-familjen släpps i större mängder har AJ1 Low kommit ut i mycket mindre antal. Detta beror troligen på att det är en särskild jubileumsutgåva av AJ1 som riktar sig till samlare och fans.

 

Vem tillverkar AJ1 Low?

AJ1 Low tillverkades först av Jordan Brand, men nu kan du hitta den under Jumpman-logotypen. AJ1 Low har släppts med olika material och konstruktioner, och alla har kommit från olika tillverkare. Beroende på vilket år den släpptes hittar du AJ1 Low tillverkad av olika märken.

 

När släpps AJ-1 Low nästa gång?

Eftersom AJ1 Low är en specialutgåva som kommer ut i mycket mindre antal är det svårt att förutsäga när den kommer att släppas igen. Vi vet dock att det har blivit en årlig tradition att AJ1 Low släpps ungefär vid samma tidpunkt varje år. Nike har varit konsekvent när det gäller att släppa AJ1 Low varje år, och vi förväntar oss inget annat från 2019.

 

Var kan man köpa Air Jordans?

Om du vill köpa Air Jordan 1 Low måste du hitta en autentisk säljare som kan garantera att skon är äkta. Det finns ett antal nätbutiker som säljer äkta skor, men det finns också ett antal ställen där du kan köpa förfalskningar. Att hitta en autentisk säljare garanterar att du får den äkta varan och att du inte blir lurad i processen. Vi rekommenderar Authentic Street Shop och Stadium Goods som två av de bästa ställena att köpa äkta Air Jordans online.

 

Sammanfattning

Air Jordan 1 Low är en variant av den ursprungliga AJ1 som har en lägre ankel. Skillnaden mellan de två ligger i höjden på ankelkragen som går runt baksidan av fotleden – AJ1 Low har en lägre krage runt fotleden, därav “Low” i namnet. AJ1 Low debuterade först år 2000, där den kom ut tillsammans med den ursprungliga AJ1. Detta betyder inte att Low bara var en bearbetning av OG – skon hade en annan konstruktion med en annan läst och andra material som användes. AJ1 Low skiljer sig från resten av AJ1-familjen eftersom den har en lägre ankel och mellansula som ger den en mer avslappnad estetik än resten av AJ1:orna. Skon är också en av de mest sällsynta och eftertraktade färgvarianterna av AJ1.