Du bör besöka dessa 5 museer när du är i Danmark

Danmark är ett litet land som ligger i norra Europa. Det är känt för sin vackra kustlinje, sina pittoreska byar och sitt vikingaarv. Landet är också hemvist för några av världens bästa museer. Läs fler artiklar här.

 

Om du planerar en resa till Danmark ska du se till att besöka dessa fem museer:

 

  1. Danmarks nationalmuseum

 

Danmarks Nationalmuseum är landets äldsta och största museum. Här finns utställningar om Danmarks historia och kultur från stenåldern till idag. Museet har också en stor samling artefakter och konstverk, bland annat målningar av Rembrandt och Michelangelo.

 

  1. Konstmuseet

 

Konstmuseet är ett av de största konstmuseerna i Skandinavien. Här finns en samling med över 18 000 konstverk, bland annat målningar av Rembrandt, Rubens och Renoir. Museet har också en stor samling dansk konst, bland annat målningar av Asger Jorn och Poul Gernes.

 

  1. Thorvaldsens museum

 

Thorvaldsens museum är hemvist för världens största samling skulpturer av den danske skulptören Bertel Thorvaldsen. Här finns också utställningar om Thorvaldsens liv och arbete.

 

  1. Museet för vikingaskepp i Roskilde

 

Roskilde Viking Ship Museum är hemvist för världens största samling av vikingaskepp och artefakter. Här finns också en interaktiv utställning om vikingarnas liv och kultur.

 

  1. Louisiana Museum of Modern Art

 

Louisiana Museum of Modern Art är ett av de mest kända konstmuseerna i Europa. Här finns en samling med över 20 000 konstverk, bland annat målningar av Picasso, Matisse och Warhol. Museet har också en skulpturträdgård med verk av Auguste Rodin, Jean Dubuffet och Alexander Calder. Läs mer här.

 

Danmark är känt för sin hyggekultur, men det finns så mycket mer än så i landet. Från museer i världsklass till fantastiska naturlandskap – Danmark har mycket att erbjuda besökare. Ett av de bästa sätten att uppleva dansk kultur är att utforska landets många historiska slott och palats. Dessa vackra byggnader ger en inblick i landets rika förflutna, och många av dem erbjuder rundturer och andra aktiviteter för besökare. ett annat bra sätt att uppleva dansk kultur är att ta en promenad genom en av landets många parker och trädgårdar. I Danmark finns några av de vackraste trädgårdarna i Europa, och att promenera genom dem är ett utmärkt sätt att koppla av och njuta av landskapet. Slutligen skulle ingen resa till Danmark vara komplett utan att smaka på några av landets utsökta maträtter. Från traditionella danska rätter till färska skaldjur finns det gott om alternativ för matälskare att njuta av. Oavsett om du är ute efter historia, natur eller god mat har Danmark något för alla. Hitta mer inspirerande läsning här.