Inred hemmet med Greige Väggfärg

Grå väggfärg, beige väggfärg eller något mitt emellan? Få det bästa av två världar och välj Greige! Den stilrena varma grå i kombination med mysiga jordnära brunbeige toner är den perfekta blandningen och passar väldigt väl in i våra skandinaviska hem som ofta har en mer naturlig och lite clean look. Greige är en harmonisk nyans och uppfattas som lite skitig men ändå läcker och lyxig. Vissa nyanser av greige har mer rött i sig och skapar en ljummen känsla. 

Grå väggfärg, beige väggfärg eller något mitt emellan? 

Det sägs att grått är det nya vita och att välja just gråa kulörer och nyanser har varit otroligt populärt i många svenska hem de senaste åren. Den gråa kulören är neutral och finns i en bred skala – allt från helt ljusa (nästa vita), till stengråa varianter och sedan till de mer mörka antracitgråa eller gråsvarta nyanserna.

Väljer man att måla med de ljusare grå tonerna, kommer rummet att kännas större men svalare. Väljer man å andra sidan att måla med de lite dovare och mörkare tonerna kan man skapa allt från en lyxig oas till en mer grottliknande stämning. De mörkare nyanserna skapar en mer grafisk kontrast – varför inte kombinera ljusa och mörka detaljer för en fräsch och spännande look? Måla väggarna med en ljusare greige eller grå och välj sedan att måla paneler, lister och golvsocklar med en mörkare kulör.

Skapa ett jordnära intryck med Greige väggfärg

En annan trend som har vunnit mark är att få in naturens jordnära färger i hemmet. Men om du inte är känner för brunt och beige på väggarna kan du överväga att byta färg till tonen Greige och få det bästa av två världar. De snygga gråa och de varma och mysiga jordtonerna passar perfekt in i den skandinaviska varma men svala och naturliga looken. Kulören är varken helt grå eller helt beige utan är en perfekt balans mellan dem. Greige har ett dämpat uttryck, som kan upplevas som “smutsigt, men ändå läckert”. Dessutom har kulören ett relativt högt innehåll av färgen röd, vilket skapar en varm upplevelse av färgen.

De varma, bruna tonerna mjukar upp samtidigt som du behåller det stilrena uttryck som den grå väggfärgen ger dig. Kulören passar även vackert in i de allra flesta skandinaviska hem och fungerar superbra till de allra flesta mättade kontrastfärger. Det är dock viktigt att tänka på att om du vill använda vitt som kontrastfärg ska det vara en KRITVIT, annars riskerar du att slutresultatet ser smutsigt ut. Se vår guide till att välja kontrastfärger i din inredning på Gebenna.com/sv.

En annan fördel med att använda Greige i ditt hem är att det passar perfekt med alla andra naturliga element i ditt hem, till exempel om du har trämöbler eller trägolv.

Vilken look vill du skapa i ditt hem?

Känslan och looken i hemmet styrs inte uteslutande av vilka kulörer och nyanser du väljer. Även rummets storlek, belysning och andra ljusinsläpp och väggarnas skick påverkar helhetsintrycket. Beroende på om väggarna är helt släta eller om de är klädda med någon forma av glasfibertapet eller om de har en putsad struktur så kommer det påverka helhetsintrycket. Här är det viktigt att noga tänka igenom vilken känsla du vill åstadkomma innan du sätter i gång med att måla om.

Matt och stilrent

Helt släta väggar som målas med en enhetlig och matt väggfärg kommer att ge ett mer behagligt och harmoniskt intryck. Vår Gebenna Väggfärg i kulörerna Milky Chocolate eller Silver Birch kommer skapa en mjuk och rogivande atmosfär och kan kombineras med andra ton-i-ton-nyanser eller med mer kontrasterande kulörer på till exempel textilier, möbler samt andra inredningsdetaljer. Vår extremt täckande väggfärg i kulören Close, som den danska superbloggerskan och Tv-profilen Mascha Vang valde när hon målade om sitt hus, ger en otroligt flott, snygg och läcker look i ditt hem.

Struktur och rå känsla

Väggar med struktur kommer avspegla de mer jordnära kulörernas lugna inverkan. Dock kommer en strukturvägg framstå som mer rustik och rå. Vill du ha en mer rå och industriell känslan så är vår Betongfärg i nyansen Mount Everest det du ska satsa på. Med betongfärg skapar du enkelt de rustika detaljerna i ditt hem och när väggen är färdig så framstår den som matt och följsam samt så kommer den understryka den naturliga urkraften som finns i de jordnära färgerna.  

 

Raffinerat och exklusivt

Om du är på jakt efter en mer iögonfallande look, som kommer imponera på dina grannar och bekanta så ska du satsa på en läcker effektfärg med en siden- eller sandeffekt. Du kommer få den där herrgårds- eller slottsliknande känslan som andas lyx, flärd och osar av exklusivitet. För den där trendiga effekten som återfinns i kalkfärg ska du satsa på vår serie Royal Silk i nyansen Earth. 

Överväg vår Moonlight Goldbase med en brun Decobase under för att uppnå en vacker och dekorativ vägg med en tredimensionell effekt. Du hittar vår Moonlight som både en Silver- och Goldbase, så du styr själv om du vill ha den där varmare känslan eller om du tycker att ett svalare uttryck är mer du.

Med Let’s Shine glitterfärg kan du skapa en subtilt glittrande – inte för mycket och inte för lite, utan precis lagom. Glitterpartiklarna kommer att synas mer beroende på hur ljuset landar på väggen. Let’s Shine finns i två olika och vackra greigenyanser – den varmare Makau och den svalare Valletta.

Tips! Varför inte våga satsa på en gnistrande look i taket som komplement till de greige-målade väggarna? Let´s Shine är perfekt för detta ändamål och finns i 26 olika nyanser – tänk dock på att ljuskällorna behöver vara riktade som så att de framhäver det subtila glittret. 

 

Köp greige väggfärg på Gebenna.com/sv

Hos Gebenna hittar du en värld av olika väggfärger som kan brytas i över 30 000 olika kulörer och nyanser samt en uppsjö med olika dekorativa produkter i jordnära nyanser och är det så att du letar efter en specifik greige väggfärg i en exakt nyans, så hittar du det garanterat hos oss också.